werken rond 60

AI-ondersteund werken

Werkenden staan vaak voor uitdagingen zoals de integratie van nieuwe technologieën in hun werk of de noodzaak om hun vaardigheden te vernieuwen in lijn met actuele ontwikkelingen. Traditionele opleidingen sluiten niet meer aan op actuele behoeften. Daarom is het zo belangrijk om opleidingen te hebben die echt uitgaan van de vernieuwing die nu geboden wordt: AI-ondersteund werken. Door te investeren in gerichte scholing met betrekking tot AI-ondersteund werken, empoweren we deze professionals om met vertrouwen te kunnen blijven werken.

Een wereld die snel verandert

In een wereld die snel verandert door technologische innovaties en verschuivingen op de arbeidsmarkt, is het essentieel om levenslang te blijven leren. Dit geldt bijvoorbeeld voor werkenden rond de 60, een groep die zich in een unieke fase van hun carrière bevindt. Zij combineren jarenlange ervaring met de noodzaak zich aan te passen aan een veranderende werkomgeving. Het is dan ook van cruciaal belang dat opleidingen niet alleen inhoudelijk relevant zijn, maar ook specifiek zijn toegespitst op de behoeften en context van deze doelgroep.

ChatGPT

Veel werknemers voelen zich vaak overweldigd door de opkomst van technologieën zoals ChatGPT en AI. Er heerst een misvatting dat dit te complex voor hen zou zijn. Echter, met de juiste begeleiding en een training die specifiek is afgestemd op deze leeftijdsgroep, is het helemaal niet zo ingewikkeld. Het beheersen van deze kennis is cruciaal om vragen te kunnen beantwoorden zoals: “Is mijn baan in de toekomst nog wel zeker?”, “Wat is nu de beste stap voor mij?” en “Hoe kan ik ChatGPT gebruiken om mijn werk efficiënter te maken?”.