ChatGPT-ondersteuning bij techniek

Vaak wordt ChatGPT niet direct in verband gebracht met techniek en meer met het maken van teksten, opstellen van plannen en maken van illustraties. Maar juist voor de techniek is ChatGPT door zijn brede kennis ook op dit gebied van grote betekenis. Dan hebben we het niet alleen over coderen, maar ook over algemene onderwerpen zoals welke procedures zijn van belang, wat is belangrijk in het kader van veiligheid. Het is een onderwerp waarbij onze begeleider veel ervaring heeft opgebouwd. Zijn standaard opmerking is “Juist techniek heeft enorm baat bij AI en ChatGPT in het bijzonder”. Voor ieder bedrijf dat technisch georiënteerd is een absolute must.

De Rol van ChatGPT in de Techniek

ChatGPT bij techniek verwijst naar het gebruik van de ChatGPT-technologie, een door AI aangedreven taalmodel, om ondersteuning te bieden in technische gebieden. Het kan helpen bij verschillende taken zoals:

1. Probleemoplossing: Het beantwoorden van technische vragen of het uitleggen van complexe concepten binnen vakgebieden zoals programmeren, elektronica of mechanica.

2. Documentatie en communicatie: ChatGPT kan technische documentatie schrijven of vertalen, evenals technische rapporten en handleidingen maken.

3. Ondersteuning bij leren: Het kan dienen als een leerhulpmiddel voor studenten en professionals door technische onderwerpen op een toegankelijke manier uit te leggen.

4. Automatisering: In technische omgevingen kan ChatGPT worden gebruikt om bepaalde routinevragen te automatiseren of om een interface te bieden voor interactie met complexe systemen.

5. Innovatie: Door als een brainstormpartner te fungeren, kan ChatGPT ideeën genereren of alternatieve benaderingen bieden voor technische problemen.
Kortom, ChatGPT kan in de techniek worden gebruikt om zowel praktische ondersteuning te bieden als complexe informatie eenvoudiger te maken.

Goede begeleiding en afsluiten met certificaat

Elke cursist krijgt veel aandacht van onze professionele docent. Stap voor stap wordt het werken met ChatGPT duidelijk gemaakt. Ook Bard, de AI-tool van Google komt aan bod. De praktijkbijeenkomst staat in het teken van begeleid zelf werken met ChatGPT. Juist deze praktijkbijeenkomst geeft deze opleiding een duidelijke meerwaarde. Na afloop ga je tevreden naar huis met jouw certificaat, ondertekend door em. Prof. dr. ir. Kasper Boon. En nog belangrijker… je weet nu hoe je een boost aan je onderneming kunt geven.